Praktik i ideell förening under jobb och utvecklingsgarantin - krav på minst en anställd?

Jag är utförsäkrad, har gått arbetslivsintroduktionen och är nu inne i jobb och utvecklingsgarantin. Är det någon som vet om det finns någon regel som säger att det måste finnas minst en anställd i en ideell förening för att man ska få göra praktik där?

 

 

Visningar: 826

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag vet några som har just praktiserat i en ideell förening som inte har haft någon anställd. Även någon som varit ganska mycket ensam men som haft någon som kunde fungera som handledare via telefon vid behov. I mitt fall har jag fått som första svar att det måste finnas någon anställd. Dock är jag inte ovan vid motstridiga uppgifter från såväl försäkringskassan som arbetsförmedlingen och undrar därför om några har någon ytterligare information här. Kanske till och med hänvisning till någon text där det framgår vad som gäller?

Det ska rimligtvis finnas en anställd, med eller utan anställningsstöd eftersom Arbetsförmedlingen måste förankra en placering hos fackförening med lokal förhandlingsrätt. Du hittar denna skyldighet i 9a § i Förordning (2000:628) om den arbetsmarknadspolitiska verksamheten. I 9 § i denna förordning finns en direkt hänvisning till Förordning (2007:414) om jobb- och utvecklingsgarantin.

Då det måste finnas en förhandlingspart på arbetsgivarsidan måste det därför röra sig om en arbetsgivare som är anordnare. En organisation utan anställda kan inte heller rimligtvis vara att betrakta som arbetsgivare.

Eftersom en anordnare per automatik inte behöver vara registrerad arbetsgivare är hanteringen något annorlunda för fas 3. Är anordnaren inte en registrerad arbetsgivare ger kontrollen oss inte möjlighet att placera någon där på andra program eller stöd, förutom fas 3. Den som tar emot en sysselsatt som anordnare måste dock leva upp till samma skyldigheter enligt arbetsmiljölagen.

utdrag ur arbetsförmedlingens egna stickprovskontroller. Hoppas det hjälpte!

Önskepartiet (www.onskepartiet.se)

Bli medlem och börja arbeta för oss!

Ingen ska kunna bli utförsäkrad! Alla oasett vad man har varit med om ska känna tillhörighet till samhället och inte kunna förlora ekonomisk ersättning!

Vi vill lägga ner Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan...och ersätta med arbete och garantilön, och orkar man inte arbeta så kan man göra det efter bästa förmåga, men inte förlora ersätttning och "bollas" mellan olika handläggare och verk...

Kolla in vår hemsida...189 000 andra har gjort det de senaste månaderna...

Med vänliga hälsningar

Sverre Kemi, ordförande Önskepartiet

Svara på diskussionen

RSS

Ny här?

Välkommen!!

Vad är RESURS?

Vad kan jag hjälpa till med?

Kan jag få hjälp?
Vad gäller på forumet (Netiketten)?

Månadens diskussioner

Vill du ha hjälp att hitta eller vill hjälpa till? Gå hit

Hur hittar jag en grupp för mig?

Hur når jag moderatorn?
Maila till moderator @resurs.be

Från pressen och önskar kontakt med RESURS?
Maila till presskontakt @resurs.be

Presskontakten på Resurs hjälper regelbundet journalister att hitta drabbade m.fl. för tv, radio och tidningsintervjuer mmI akuta ärenden smsa 070-4961972

© 2016   Created by Resurs.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor