Hej. Ja idag fick jag äntligen besked om att jag får halv sjukersättning efter ett halvårs handläggning. Jag vet att jag har rätt till månadsersättnig från AFA. Men vilken idiotisk blankett skall man nu fylla i?. Mikael från AFA kan ju svara eller hjälpa till att fylla i den?!

Visningar: 283

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Hej Gudrun!

Jag hoppas att du fått hjälp med din ansökan! Eftersom jag såg frågan nu tänkte jag att jag ändå svarar på den då det kanske kan hjälpa någon som letar svar.

Om du har ersättning från AFA Försäkring eller har haft tidigare och sen dess oavbrutet haft sjukpenning räcker det att man skickar in sitt sista läkarintyg och en kopia sjukersättningsbeslutet från Försäkringskassan.

Om du istället har haft sjukpenning innan du fått din sjukersättning men har inte anmält det till oss tidigare. Då behöver vi en anmälan till Avtalsgruppsjukförsäkring (AGS) - den hittar du via länken under texten, du kan också anmäla via vår hemsida eller ringa till oss på Kundcenter 0771-88 00 99 så kan vi göra anmälan över telefon. Vi behöver också läkarintyg för första året med sjukpenning och sjukersättningsbeslutet.

Baksidan av blanketten skall fyllas i av arbetsgivaren, om man inte är anställd när man skall göra anmälan går det bra att man skickar in ett arbetsgivarintyg istället.

 

Skriva ut blankett: http://www.afaforsakring.se/Forsakringar/Anmalningsblanketter/Sjukf...

Anmäla på hemsidan: http://www.afaforsakring.se/Forsakringar/Sjukforsakring/Anmal-sjuks...

Undrar du/ni något är ni välkommna att prata med mig när jag är här online eller skriva i forumet så försöker jag svara så snart jag kan.

Vänliga hälsningar

Julia

AFA Försäkring

Svara på diskussionen

RSS

Ny här?

Välkommen!!

Vad är RESURS?

Vad kan jag hjälpa till med?

Kan jag få hjälp?
Vad gäller på forumet (Netiketten)?

Månadens diskussioner

Vill du ha hjälp att hitta eller vill hjälpa till? Gå hit

Hur hittar jag en grupp för mig?

Hur når jag moderatorn?
Maila till moderator @resurs.be

Från pressen och önskar kontakt med RESURS?
Maila till presskontakt @resurs.be

Presskontakten på Resurs hjälper regelbundet journalister att hitta drabbade m.fl. för tv, radio och tidningsintervjuer mmI akuta ärenden smsa 070-4961972

© 2016   Created by Resurs.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor