Varför ska vi ha en diskussion om Arbetsförmedlingen?

Varför kan vi inte lägga ner detta byråkratiska verk, och starta något nytt!

Alla vi normala människor vet att det inte går att laga en bil som är rostig och som har varit med för länge....om vi gör en totalrenovering så funkar det... men kan vi göra det med Arbetsförmedlingen.....jag säger....lägg ner "Skiten"....

Mitt namn är Sverre Kemi.

Jag och ett flertal vänner är trötta på den politik som bedrivs av våra partier...

Det finns inget parti som vill ta Sverige ut ur arbetslösheten, men om det kom ett parti som kunde erbjuda 0% arbetslöshet!!!?

Medborgarlön och en minimilön vid sjukdom och längre frånvaro....minst 18000:- per månad....

Vill Ni vara med och skapa historia? Önskepartiet = 0% Arbetslöshet!!!?

Vi söker driftiga styrelsemedlemmar, eller medlemmar som kan bedriva vår verksamhet framåt...

Detta kan också vara en "biljett" in till Riksdagen och ge Er möjligheter att påverka...

Hör gärna av Er...

Med vänliga hälsningar

Sverre Kemi

onskepartiet.se

info@onskepartiet.se

P.s. Vi har haft över 100 000 besökare till vår hemsida den senaste månaden.....vad kan det betyda...?

Visningar: 1419

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Känns som ett skämt!

Skulle vilja se fler partier som enbart ägnar sig åt en viss specifik fråga och när de fått igenom sina krav kan de lägga ner partiet. Har funnits åtminstonde ett sådant parti som jag känner till. Det skulle t ex vara ett parti som enbart jobbar för att förändra förutsättningarna för sjuka människor inom socialförsäkringen. Bara en idé. Tyvärr krävs det friska människor för att orka starta ett parti så det lär inte genomföras.

Önskepartiet tror jag inte på dock. 100 000 besök på hemsidan betyder inte att det skulle kunna vara blivande röster utan handlar nog mer om att människor är nyfikna, söker något nytt istället för de etablerade partierna, någon som sticker ut och det är ju positivt i sig.

En sjuk är ju arbetslös eftersom den inte orkar arbeta, likaså de funktionshindrade...

så någon 0%-ig arbetslöshet kan det aldrig bli, det är ju fiction!

Om det här s.k. "Önskepartiet" inte är ett skämt så är den här sortens "partibildningar" en önskedröm för Reinfeldt & Co. Ju fler "partier" som splittrar väljarkåren, desto mindre risk för högern att förlora makten.

Ingen kan väl på allvar tro att man kan starta ett parti som enbart riktar in sig sjuka och arbetslösas situation och få så stort inflytande i riksdagen att man kan förändra politiken?

För min del blir det alltså allra största tummen ned för den här sortens orealistiska experiment.

Ligger förmodligen något i vad du säger ang splittringen.

Å andra sidan; vad är alternativet?

Ann, jag vet inte vilka källor du hänvisar till som "inte törs" driva de här frågorna öppet, men ett politiskt parti måste ägna sig åt en mängd olika områden för att totalt sett skapa förtroende hos väljarna. Det finns många olika intressegrupper som kämpar om partiernas uppmärksamhet och även om sjuka och arbetslösa utgör en relativt stor grupp, kan man inte räkna med att få hela det politiska utrymmet.

Politiska partier utgör politiska kompromisser, men inom Vänsterpartiet finns det åtminstone en del gemensamma värdegrunder som binder oss samman, främst kollektivets bästa, inte individernas girighet. Därmed inte sagt att jag är nöjd med allting, men jag försöker i den mån jag förmår vinna stöd för mina åsikter och det gör jag inifrån, i egenskap av medlem.

Partierna till höger om V kanske kämpar om SD-väljarnas röster, men V kommer inte att försöka locka dem och den som tror att SD ger dem en bättre socialförsäkringspolitik får fortsätta leva i den illusionen. När de drabbas av sjukdom eller skador inser de förhoppningsvis hur fel de tänkt!

Alla kan drabbas av sjukdomar och skador, vilket medför en kamp mot Försäkringskassan och andra myndigheter, men det gör dem inte automatiskt till anhängare av en viss ideologi. Ett samhälle är komplicerat och de flesta formar sina åsikter utifrån sin egen och närståendes livssituation och vägrar inse att de har de myndigheter de förtjänar. Den som röstar på ett högerparti, stöder den socialförsäkringspolitik som nu drabbar allt fler och någon drastisk förbättring kommer inte att ske så länge Reinfeldt & Co styr landet.
Dessutom, ju fler småpartier som splittrar oppositionen, desto säkrare sitter Reinfeldt vid makten!

Det slår mig nu att jag vet faktiskt inte vad V säger om sjukförsäkringen. Känner inte att det framgått tydligt i media, eller också har jag inte läst ordentligt.

Överhuvudtaget tycker jag det är rätt luddigt vad övriga partier (utom M) anser om sjukförsäkringen.

Vill man veta vad ett visst parti har för åsikt i vissa frågor uppsöker man deras hemsidor. Rent slumpmässigt råkade jag få upp Vänsterpartiets hemsida och dessutom hamna på den sida där man länkar till vad som motionerats om i riksdagen 2011!

Man ska inte räkna med att hitta en objektiv och detaljrik beskrivning av oppositionens politik i massmedia som ju ägs av eller är nära kopplade till regeringspartierna.

Trots att jag i varierande omfattning sysslat med samhällspolitiska frågor sedan 35 år tillbaka så känner jag inte till ett enda parti som bildats omkring ett väl avgränsat område och lyckats ta sig in i riksdagen. Visserligen tog sig SD in i riksdagen genom att satsa på invandrarfientlighet, men de ägnar sig ju trots allt även åt andra frågor även om de inte är lika högprioriterade.

Det är viktigt att hålla isär riksdagspartier och partier som enbart finns på kommunal nivå där det av naturliga skäl är mycket lättare att skapa opinion kring frågor av begränsad omfattning.

Ett parti som enbart ägnar sig åt teknikaliteter inom socialförsäkringar och liknande områden är dömt att misslyckas eftersom det i grunden enbart har sjukdomar och kampen mot diverse myndigheter som gemensam grund. Vad har t.ex. en fattig och arbetslös sjukling för gemensamt med en sjuk miljonär? Jag skulle kunna räkna upp massvis av argument som gör att fantasier om partibildningar är bortkastad möda, åtminstone om man har ambitionen att uppnå inflytande över lagstiftningen.

I valet 2010 var antalet röstberättigade 7.123.651 och gränsen för riksdagsmandat (4 %) var ca 285.000 röster, ett resultat som endast 8 partier uppnådde. Övriga partier hade totalt 85.000 röster.

För övrigt, vad har sjukdomsdrabbade människor för praktisk möjlighet att ägna sig åt riksdagspolitik?

Det enda man skapar med fantasier runt specialpartier är falska förhoppningar och splittring i motståndet mot högerpolitiken!

Vad är alternativet?

Alternativet är att liksom jag försöka påverka samhällsopinionen genom ett etablerat parti som står en närmast i synen på samhällsfrågor.

Ja, det är ett alternativ. Det andra (och kanske enda) alternativet är att bli en uppstickare för att röra om i samhällsordningen.

Hur många är det inte på RESURS som skrivit till de olika partierna och inte får någon som helst återkoppling mer än "tack, vi har tagit emot din uppfattning". Eller att de håller med men sen säger något helt annat. Inte konstigt att folk tappar förtroende för politiker.

 

Det är ganska naturligt att företrädarna för de olika partierna inte ger några mer konkreta besked i ett brevsvar. De vill inte binda upp sig med några löften innan de förankrat sina åsikter inom partiet för att se om det är politiskt genomförbart.

Det är t.ex. ganska meningslöst att hos ett av regeringspartierna föreslå lagändringar inom socialförsäkringarna som medför slopandet av jobbskatteavdraget, RUT, LOV. Någonstans måste pengarna tas och de ekonomiskt väletablerade ändrar inte sinnelag i första taget, inte ens om de själva skulle drabbas av sjukdom eller arbetslöshet.

Den som inte vill engagera sig personligen inom ett etablerat parti har astronomiskt små möjligheter att få gehör för sina synpunkter via ett nystartat enfrågeparti, i vart fall om man hoppas på inflytande i riksdagen.

Var ska ett uppstickarparti hämta sina medlemmar från? Politiskt aktiva ändrar inte sin samhällssyn bara för att de drabbas av sjukdom och svårt sjuka människor har varken tid eller ork. Dessutom kan ingen av Försäkringskassans "kunder" öppet arbeta politiskt om de vill behålla sin sjukpenning eller sjukersättning.

Svara på diskussionen

RSS

Ny här?

Välkommen!!

Vad är RESURS?

Vad kan jag hjälpa till med?

Kan jag få hjälp?
Vad gäller på forumet (Netiketten)?

Månadens diskussioner

Vill du ha hjälp att hitta eller vill hjälpa till? Gå hit

Hur hittar jag en grupp för mig?

Hur når jag moderatorn?
Maila till moderator @resurs.be

Från pressen och önskar kontakt med RESURS?
Maila till presskontakt @resurs.be

Presskontakten på Resurs hjälper regelbundet journalister att hitta drabbade m.fl. för tv, radio och tidningsintervjuer mmI akuta ärenden smsa 070-4961972

© 2016   Created by Resurs.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor