Jag har begärt omprövning av Försäkringskassans beslut. De går inte med på min begäran, utan nästa steg är överklagade till Förvaltningsrätten. Jag vet inte om jag klarar av det själv.

 

Är det nån här som känner till någon advokat som är specialintresserad av sånt här - och som inte kostar skjortan?

Visningar: 1587

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Om man är medlem i facket kan man få hjälp av LO/TCO-s Rättsskydd. Dom ha flera mycket bra advokater.
Jag är inte med i nåt fack så därifrån har jag inget att hämta. Jag har hört mig för här på min ort. Av 7 tillfrågade advokatfirmor svarar 7 att de inte hanterar den här typen av frågor.

Vem ska man vända sig till egentligen? FK har ju naturligtvis egna jurister som inte sysslar med annat. Vad har jag att sätta emot? Det börjar kännas som att det inte ens är idé att försöka.
jag rekomenderar dig att skriva själv, det går, jag har precis gjort det.
Vi sjuka har ju inte råd att dra på oss kostnader.

Tänk igenom, har du alla papper du behöver, och börja att formulera dig, en fördel med dator då kan man ju klippa o klistra.
Förvaltningsrätten vill ej ha för mycket, men bra är att besöka läkaren som skrivet LUH o berätta vad som hänt, o be denna gör ett tillägg o svara på fk s skäl att du inte får sjukerättn.

jag var hos en av mina dr (distriktsläk) o hon skrev ett långt utförligt utlåtande.

Lycka till!
Jag skickade till slut en överklagan på egen hand. Jag har lite erfarenhet av både lagstiftning och förvaltning, så jag hoppas att jag inte gjorde bort mig alldeles. Men jag måste säga att jag är chockerad över att det inte finns någon hjälp att hämta från juristhåll när man är som mest sårbar, men det är säkert mycket mer lukrativt att syssla med företagens juridik.

Vad har hänt sen dess? Min ALI på AF lider mot sitt slut och jag har varit på det sista(?) mötet på AF. De kom fram till, precis som jag, att jag inte har på arbetsmarknaden att göra. Jag är alltså i en situation där FK säger att jag kan arbeta på halvtid, men AF säger att jag inte kan det. Nu skulle AF-handläggaren i alla fall kalla till ett nytt möte med FK för att klargöra situationen. Vad det mynnar ut i vet inte jag, men denna ovisshet gnager nåt enormt på mitt psyke. Tänk att man måste kämpa med näbbar och klor för att visa att man är sjuk, det är förnedrande.
Hur gör man om ens Fackförening Vägrar hjälpa till i ett arbetsskade ärende ???
+ plockat bort handlingar innan de skickade upp det till TCO-Rättshjälp = AVSLAG
Medlem i Facket i > 25 år Katastrof hantering, under alla kritik!

TCO hänvisar MIG att driva mitt ärende PRIVAT med PRIVAT Advokat.
Kan man överklaga det beslutet 2006?
Arbetsskade Ärendet pågår fortfarande > 10år
Nu på Kammarrättsnivå.

Behöver verkligen ADVOKAT HJÄLP i ALLT DETTA!!!!
-Främst JK-anmälan med Skadestånds krav!, pga. Försumliga Handläggnings tider o hanteringar!
+ evt. EU-anmälan angående Mänskliga rättigheter i allt detta?

JO-struntade i allt X3, inkl JO-Chefen!
Behöver göra en 4.e anmälan EJ HUNNIT + Orkat ännu! pga. 5 pågående del ärenden på FVR + K.R
Wards Juridik är en verksamhet specialiserad på socialförsäkringsfrågor, t.ex. juridisk hjälp till människor i kontakten med Försäkringskassan vid ansökningar och överklaganden.

Avgifter (alla kostnader är inklusive moms 25 %). Vid hjälp med ansökningar, begäran om omprövning och överklaganden är grundavgifterna 800 kronor för att läsa genom och bedöma ärendet samt ytterligare 1000 kronor om det blir aktuellt med hjälp med ansökan, begäran om omprövning eller överklagan. Totalt 1800 kronor.

Wards Juridik

0456-51531
0708-285486
E-post info@wardsjuridik.se
Är i samma situation som du men, kommit lite längre (?) har sjukpennin igen, men nekad sjukerättning. Visst tär det! O det är så förnedrande. Och vid varje nytt sjukintyg ska man vara så orlig.
Har just pratat med nån på förvaltningsrätten. Fick muntlig förhandling, vilket jag tror kan gynna mig, även om jag får stålsätta mig till det yttersta för att klara av det. Jag vill nämligen att rätten hör min läkare muntligt innan den tar beslut. Men dit är det 2-6 månader, kanske t.o.m. längre.

För övrigt funderar jag på att ta upp detta med lokalblaskan. Jag vill göra folk (och särskilt de som röstade på alliansen) uppmärksamma på vad regeringens hållning till sjuka lett tilli praktiken. Är verkligen alliansröstarna medvetna om vad deras röst gav för resultat? Om de är det blir jag riktigt mörkrädd. Om inte, är det dags att upplysa dem.
Jag heter Jennie Elfström och arbetar på Juristfirman Vide. Vi finns i Göteborg, Borås och Trollhättan. Ett av våra specialområden är bl.a. socialförsäkringsrätt och jag lämnar juridisk rådgivning och företräder klienter som behöver hjälp med att begära omprövning/överklaga beslut om sjukpenning, sjukersättning och livränta. Vi erbjuder mycket förmånliga priser och betalningsvillkor.
Läs gärna mer på vår hemsida www. juristfirmanvide.se
eller gå direkt till http://www.juristfirmanvide.se/privatperson-2/sjukpenning-och-sjuke...)

Vill du ha referenser så finns det naturligtvis.

Här på Resurs kommer jag finnas tillgänglig för enklare juridisk rådgivning. Du har också möjlighet att få gratis telefonrådgivning. Kontakta oss och ange att du hittat oss genom Resurs. Vårt telefonnummer är 031-15 99 43.
Tack Jennie, jag har tittat på er hemsida och skickat mail via ert kontaktformulär.
Hej!
Du behöver inte lägga dyra advokatkostnader på ditt ärende. Jag har själv erfarenhet av att överklaga till Förvaltningsrätten. Jag är civilekonom med juridiska kunskaper. Kontakta mig om du har lust! Kramar
Vill bara tillägga till dig TK att mina råd inte "kostar skjortan"

Svara på diskussionen

RSS

Ny här?

Välkommen!!

Vad är RESURS?

Vad kan jag hjälpa till med?

Kan jag få hjälp?
Vad gäller på forumet (Netiketten)?

Månadens diskussioner

Vill du ha hjälp att hitta eller vill hjälpa till? Gå hit

Hur hittar jag en grupp för mig?

Hur når jag moderatorn?
Maila till moderator @resurs.be

Från pressen och önskar kontakt med RESURS?
Maila till presskontakt @resurs.be

Presskontakten på Resurs hjälper regelbundet journalister att hitta drabbade m.fl. för tv, radio och tidningsintervjuer mmI akuta ärenden smsa 070-4961972

© 2016   Created by Resurs.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor