Minnesstund med ljuständning

Eventdetaljer

Minnesstund med ljuständning

Tidpunkt: 26 Februari 2010 hela dagen
Plats: Hela landet
Eventtyp: minnesstund
Senaste aktivitet: Feb 25, 2011

Exportera till Outlook eller iCal (.ics)

Eventbeskrivning

Den 26:e varje månad ordnas minnesstunder med ljuständning runt om i landet. Vanliga samlingspunkter är försäkringskassor, myndigheter och utanför affär/apotek eller vårdcentral. Man kan också tända ett ljus hemma om det inte finns någon lämplig plats eller någon ork för offentlig ljuständning.

Minnesstunden sker för att hedra minnet av dem som tagit sina liv efter att ha mist sin ersättning från försäkringskassan. Vi tänker också på dem som hamnat i misär och svår oro efter indragning eller hot om indragning av sjukpenning eller sjukersättning. Vi minns också och sörjer vår bild av Sverige som ett välfärdssamhälle, ett samhälle där vi tog hand om varandra. Vi minns vår egen bräcklighet och livets villkor.

Min förhoppning är att alla ljuständningar i Resurs namn ska ske lugnt och värdigt och med respekt för den svåra arbetssituation som många handläggare på FK hamnat i.

Ta gärna med dig affishen nedan, visitkort, ljus och blommor.

Affish (26/1): Ljusaffishfk-2.doc

Affisch: Gustav
Visitkort:
framsida visitkortfram.pdf
baksida visitkortbak.pdf

Kommentarplank

Kommentera

Erbjudande till Minnesstund med ljuständning att lägga till kommentarer!

Gå med i RESURS

Kommentar av zeca63 den 14 September 2010 kl. 7.46
HEJ ALLA!!! Luften gick ur mig ett litet tag fast att du Ninia varnade mig. Kämpar fortfarande med syrrans fall mot FK (är i kammarrätten i Göteborg och har fått prövningstillstånd...) Har fått kämpa för min farmor också så hon äntligen ska få plats på särskilt boende (äldreboende) där hon är uppvuxen: Skurup. Men innan dess hände mycket med henne, ett fall bl.a. som komprimerade två kotor och gav spricka i den ene... Nisse min yngste son fick jag dra i lite trådar så han skulle få söka till ny linje och samma dag som min farmor fick ja till att komma att få plats i Skurup så fick Nisse besked av antagningsnämnden att han kom in på jörgen kocks i Malmö. Min mellerste går det också bättre framåt för nu...så jag ska försöka kämpa lite nu innan valdagen den 19 september... Kramizar till er alla !!
Kommentar av Aprilfin den 26 Maj 2010 kl. 13.28
Till zeca63, jag ska försöka komma idag. Ta hand om dig så du inte ramlar ihop, så känns det ofta för mig med. Ramlade ju ihop en gång och har länge försökt ta mig upp, det är ett tungt arbete. Så ta det lugnt och tänk på dig själv kära vän.
Kramar
Kommentar av zeca63 den 26 Maj 2010 kl. 9.00
Idag vet jag inte riktigt hur det blir med mitt deltagande i ljuständningen men systern min kommer inte med iallafall... och dessutom ligger namninsamling och våra fina ramar med affischerna hos syrran... nåja vi får se om jag kan uppbåda tillräckligt med kraft att köra ner...undras hur det blir med er andra... Om det var några till som hörde av sig och åkte med så skulle jag känna lite "tryck" och då går det oftast (tills jag ramlar ihop en dag och inte stiger up nånsin mer...så känns det iallafall) så hör ni alla som bor runt klågerup/svedala och inte kan ta er hela vägen till trelleborg men skulle tycka det var roligt OCH TILL NYTTA ta er i kragen och hör av er till den 26e juli (en hel månad då ska det väl bli någon extra i bilen...?) Jag hoppas Shamira och Ninia mår så bra de bara kan, smsa gärna om ni orkar och säg om ni ska ikväll ! Jättekramizar till ALLA
Kommentar av zeca63 den 21 April 2010 kl. 11.15
Hur går det med att ha bord ninia? eller vill du att jag ska ringa istället vännen kramiz
Kommentar av zeca63 den 8 April 2010 kl. 10.21
Det var minsann ingen dålig summa namn för vi stod också en timma i trelleholla och där blev inte ens hälften av dina... men de som skrev eller rättare sagt gick förbi tyckte det var som du skriver helt åt skogens galet och skrev på... vi var ju tre där men jag var inte förberedd och hade bara en lista med annars kunde vi delat på oss ju... men, men, kommer en ny 26e hehehe... (Ja du Sanna man önskar ingen detta vi står ut med men när de är så naiva så...liteeelitee bara så de förstår kunde det ju ändra sig för dem...för snabbt kan det ändra sig för alla precis som du skriver...) Kramizar till ER ALLA !!!
Kommentar av Eva-k den 26 Mars 2010 kl. 20.25
Hej alla!
Rapport från Nyköping. Min kompis mådde urk så hon stannade hemma. Själv var jag i valet och kvalet, men gick i alla fall. Stod en timma, för jag mår inte häller så bra. Men jag hade med protestlistan och fick 46 namn på den. Ganska bra på en timma. Folk tycker det är åt H-e det som sker, så får vi bara ut listan är vi snart uppe i miljonen. Hu! nu ska jag ta ett hett bad och samla nya krafter.
Kram på er alla kämpar.
Eva-k
Kommentar av Sanna den 26 Mars 2010 kl. 17.06
Hej på er! Nyss hemkommen från manifestation i Kalmar. (Ja, jag själv manifesterade inte så mycket eftersom det är si och så med ståförmågan utan låg och tog en kaffe på ett fik medan goda sympatisörer delade ut flygblad och kom och avrapporterade. Blandade reaktioner tydligen, en del tyckte det var jbra, en del kommenterade att det inte gällde dom (det kan ändra sig fortare än man tror). Lokalpressen kom och tog kort så förhoppningsvis blir det något i tidningen i morgon.

Hur har det gått i landet?

Helghälsningar Sanna
Kommentar av Sanna den 24 Mars 2010 kl. 12.15
Klart vi ska, bara att detta ställe finns har gjort att jag tycker att samhället blivit varmare. Hade en dum/ont dag idag, ja, det är ju alla dagar men det finns ju grader i.......Och då känns det så upplyftande att läsa "tillsammans fixar vi det". Tack själv Eva.
Förra 26:e var vi ute och delade ut visitkort och pratade oss varma för Resurs och möttes av mycket sympatiska reaktioner. Många på min rehab visste inte om det och var på väg att bli utförsäkrade och blev jätteupplyfta av att det fanns en förening där man kunde få stöd och råd.
Kämpa på där ute och tack för att ni finns.
Kommentar av Eva-k den 24 Mars 2010 kl. 11.53
Precis så var min tanke Sanna. Tack för att du svarade. Tillsammans ska vi fixa det här och på köpet se till så det blir ett varmare samhälle att leva i..Eller hur?
Kram på er alla
Eva-k
Kommentar av Sanna den 24 Mars 2010 kl. 11.17
Hej på er! Det finns en lista på http://www.webbprodukter.se/sjuka/stodoss/ som löpt på och som kommer lämnas in när det finns tillräckligt många namn. Men alla hittar den ju inte på nätet, vet många som inte har dator så det är ju en jättebra idé att ta med den ut under olika manifestationer och skicka listan till Rune Blixt
Kram på er

Deltar (54)

Deltar kanske (26)

Deltar inte (4)

Ny här?

Välkommen!!

Vad är RESURS?

Vad kan jag hjälpa till med?

Kan jag få hjälp?
Vad gäller på forumet (Netiketten)?

Månadens diskussioner

Vill du ha hjälp att hitta eller vill hjälpa till? Gå hit

Hur hittar jag en grupp för mig?

Hur når jag moderatorn?
Maila till moderator @resurs.be

Från pressen och önskar kontakt med RESURS?
Maila till presskontakt @resurs.be

Presskontakten på Resurs hjälper regelbundet journalister att hitta drabbade m.fl. för tv, radio och tidningsintervjuer mmI akuta ärenden smsa 070-4961972

© 2016   Created by Resurs.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor